Ons verhaal

Lotte En Luuk

Let's focus on the good in supplements!

Er bestaan tegenwoordig oneindig veel supplementen. Hiervan zou de één nóg beter moeten zijn dan de ander. ‘De allersterkste pre-workout met maar liefst 350 mg cafeïne per scoop!’. Uhm… Wat? Drink daarnaast nog een slap bakkie en de gemiddelde persoon zit al over zijn daglimiet heen. En daar komt ook nog eens een hoge bloeddruk en een opgebouwde tolerantie bij.

‘Alle vitaminen én mineralen in één tabletje!’. Herkenbaar? Door de aanwezige mineralencompetitie in je lichaam kan een dusdanig tablet nooit zo effectief zijn als het beweert. ‘Probeer nu onze all-in-one maaltijdvervanger met confetti-koekjes smaak!’. Los van het feit dat dit niet uit een onschuldig plantje zal groeien, is het hele idee van een supplement om toe te voegen en niet te vervangen. En laat ons niet beginnen over fatburners en weightgainers.

Stay fit, stay Solid!

Solid Supplements is continu bezig met het onderzoeken van de juiste supplementen en stofhoeveelheden. We baseren dan ook al onze supplementen op de recente biowetenschap. Allemaal om ervoor te zorgen dat jij de verantwoorde ondersteuning krijgt die je nodig hebt. We sporten uiteindelijk voor onze gezondheid, dus laten we zorgen dat de supplementen daar ook aan bijdragen.

Team Over Ons

ONS KENNISCENTRUM!

Al iets nieuws geleerd vandaag?

Blogs over sport, voeding, supplementen en meer…
Lees het in ons Kenniscentrum!

ONS VERHAAL!

Tijd om onzekerheden aan te pakken.

Ooit erbij stilgestaan of supplementen verantwoord blijven bij langer termijn gebruik? Is elk supplement wel zo zinvol? En wat zijn nou de optimale stofdoseringen? Solid supplements is ontstaan om onzekerheden als deze aan te pakken. Dit doen wij door ons aanbod te baseren op de biowetenschappen, wat leidt tot optimale en tegelijkertijd verantwoorde samenstellingen. Sport is goed voor onze gezondheid, dus laten we de supplementen ook zo houden.

Verantwoord

Al onze supplementen zijn verantwoord bij dagelijks gebruik. Elke dag weer. 

Kwalitatief

Een goede werking en opneembaarheid staan centraal.

Wetenschap

Solid supplements baseert haar samenstellingen sterk op de biowetenschappen.

Transparant

Samenstellingen zijn
transparant, informatie is neutraal. 

More to come…

Wij hebben de overtuiging dat slechts een aantal kernsupplementen een effectieve en verantwoorde aanvulling kunnen bieden op een gezond eetpatroon. Daarom zijn wij, naast het ontwikkelen van meer natuurlijke smaken, bezig met het gezonder en verantwoorder maken van andere ‘day-to-day’ producten. Houd ons in de gaten!

Over Ons - Luuk En Menno
Waarom je voor Solid Supplements zou moeten kiezen

Heb jij weleens nagedacht over het gebruik van supplementen? Supplementen kunnen namelijk een zeer waardevolle toevoeging zijn aan jouw levensstijl. Niet alleen voor het aanvullen van tekorten aan micronutriënten, maar ook voor het opbouwen van een optimale gezondheid en zo de kans op ziekten in de toekomst te verkleinen. Supplementen dragen daarmee bij aan de uitdrukking ‘voorkomen is beter dan genezen’. Maar hoe vind je nou de juiste supplementen tussen de talloze merken? 

Verschil in supplementen

In de basis is niet elk supplement hetzelfde (heel logisch); Magnesium bereikt andere doelen dan bijvoorbeeld vitamine C. Maar wist je ook dat er per supplementencategorie een breed scala aan verschil te vinden is? Zo kun je magnesium slikken in zeker zes verschillende vormen. Een van de bekendere vormen in de sportwereld is bijvoorbeeld het magnesiumcitraat, wat zich focust op de spierfunctie.  

Deze vormen noemen we ook wel bindingen. En zo heeft elke binding een andere mate van opneembaarheid, of doelt het op een andere functie in ons lichaam. Helaas zijn de slechtere bindingen (ook wel de anorganische bindingen) goedkoop voor de productie van supplementen. Wees dus niet verrast als je bijvoorbeeld het anorganische magnesiumoxide vindt in een goedkoop alternatief. 

Verdiep jezelf

Dus hoewel je misschien denkt, ‘ik wil 100 mg magnesium binnenkrijgen uit voedingssupplementen per dag ter aanvulling op mijn gezondheid of tekorten’, is het van groot belang hoé je deze magnesium binnenkrijgt. Koop dus niet het eerste supplement wat je ziet, maar kijk eens goed naar de samenstelling en lees een goed artikel over deze stof(fen). Zo weet je zeker dat wat je binnenkrijgt ook binnenkómt.  

Natuurlijk begrijpen wij ook dat je niet altijd de tijd en zin hebt om goede artikelen te zoeken over stoffen. Daarom proberen wij op een bondige en neutrale manier de stoffen uit te lichten van verschillende supplementen (tot in hoeverre dit is toegestaan door de EU).  

Een Solide aanbod

Solid supplements wil dan ook kwalitatief goede supplementen aanbieden tegen een eerlijke prijs. Wij zijn ervan overtuigd dat goedkoop op de langere termijn ook duurkoop is, en dit wil je niet voor je lichaam. We baseren onze supplementen sterk op de relevante biowetenschappen. Zo weten we zeker dat de supplementen die we aanbieden werken én goed blijven voor je lichaam op de langere termijn. Een goede gezondheid is namelijk één van de hoofdredenen om te starten met supplementgebruik. Laat de supplementen zelf dit dan niet in de weg zitten.  

Daarnaast verkopen wij géén supplementen waar we niet achter staan; je zal in onze winkel dan ook geen (in onze ogen) misleidende producten als ‘fatburners’ of ‘weightgainers’ tegenkomen. En zéker geen maaltijdvervangers (je wilt niet weten hoeveel je je lichaam hiermee tekortdoet), het blijven immers supplementen; een aanvulling op je voeding. Potentiële supplementen voor ons assortiment zullen wederom altijd voorgelegd worden aan de relevante wetenschap. Zo zijn wij vandaag de dag nog bezig met een uitgebreid multivit supplement en een specifiek D3 supplement. 

De juiste dosering

Naast het uitkiezen van de juiste stofbindingen is het natuurlijk ook van groot belang hoevéél je van een stof binnen krijgt. Zo zal de ene stof pas werken vanáf een bepaalde dosering en wil je van de andere stof weer niet tevéél binnenkrijgen. Sommige supplementen, zoals een vitamine C, worden relatief hoog gedoseerd (denk aan 1000% van de ADH). We kunnen ons voorstellen dat dit oproep doet tot twijfel of vragen. Maar de biowetenschappen, en wij dus ook, staan erachter. Het probleem is dat de ADH niet per se is gebaseerd op een optimum maar eerder een minimum. Wij verwijzen er dan ook vaak naar als de ‘Achterhaalde dagelijkse hoeveelheid’. Besef dat je veel eerder een tekort aan de stof zal hebben dan een overdosis. Daarbovenop kunnen sporters nóg meer baat hebben bij bepaalde stoffen.  

Wij geloven er dus sterk in dat bepaalde supplementen een positief effect kunnen hebben op je gezondheid, maar bekijk altijd goed wat je inneemt.  Vertrouw op de wetenschap, vertrouw op Solid supplements.  

Hoe kunnen wij helpen?

E-mail ons je vraag!

FAQ

Veelgestelde vragen

Schrijf een review!