Schrijf een review op

Gratis verzending vanaf €35

Waarom Solid supplements?

Heb jij weleens nagedacht over het gebruik van supplementen? Supplementen kunnen namelijk een zeer waardevolle toevoeging zijn aan jouw levensstijl. Niet alleen voor het aanvullen van tekorten aan micronutriënten, maar ook voor het opbouwen van een optimale gezondheid en zo de kans op ziekten in de toekomst te verkleinen. Supplementen dragen daarmee bij aan de uitdrukking ‘voorkomen is beter dan genezen’. Maar hoe vind je nou de juiste supplementen tussen de talloze merken? 

Verschil in supplementen

In de basis is niet elk supplement hetzelfde (heel logisch); Magnesium bereikt andere doelen dan bijvoorbeeld vitamine C. Maar wist je ook dat er per supplementencategorie een breed scala aan verschil te vinden is? Zo kun je magnesium slikken in zeker zes verschillende vormen. Een van de bekendere vormen in de sportwereld is bijvoorbeeld het magnesiumcitraat, wat zich focust op de spierfunctie.  

Deze vormen noemen we ook wel bindingen. En zo heeft elke binding een andere mate van opneembaarheid, of doelt het op een andere functie in ons lichaam. Helaas zijn de slechtere bindingen (ook wel de anorganische bindingen) goedkoop voor de productie van supplementen. Wees dus niet verrast als je bijvoorbeeld het anorganische magnesiumoxide vindt in een goedkoop alternatief. 

Verdiep jezelf

Dus hoewel je misschien denkt, ‘ik wil 100 mg magnesium binnenkrijgen uit voedingssupplementen per dag ter aanvulling op mijn gezondheid of tekorten’, is het van groot belang hoé je deze magnesium binnenkrijgt. Koop dus niet het eerste supplement wat je ziet, maar kijk eens goed naar de samenstelling en lees een goed artikel over deze stof(fen). Zo weet je zeker dat wat je binnenkrijgt ook binnenkómt.  

Natuurlijk begrijpen wij ook dat je niet altijd de tijd en zin hebt om goede artikelen te zoeken over stoffen. Daarom proberen wij op een bondige en neutrale manier de stoffen uit te lichten van verschillende supplementen (tot in hoeverre dit is toegestaan door de EU).  

Een Solide aanbod

Solid supplements wil dan ook kwalitatief goede supplementen aanbieden tegen een eerlijke prijs. Wij zijn ervan overtuigd dat goedkoop op de langere termijn ook duurkoop is, en dit wil je niet voor je lichaam. We baseren onze supplementen sterk op de relevante biowetenschappen. Zo weten we zeker dat de supplementen die we aanbieden werken én goed blijven voor je lichaam op de langere termijn. Een goede gezondheid is namelijk één van de hoofdredenen om te starten met supplementgebruik. Laat de supplementen zelf dit dan niet in de weg zitten.  

Daarnaast verkopen wij géén supplementen waar we niet achter staan; je zal in onze winkel dan ook geen (in onze ogen) misleidende producten als ‘fatburners’ of ‘weightgainers’ tegenkomen. En zéker geen maaltijdvervangers (je wilt niet weten hoeveel je je lichaam hiermee tekortdoet), het blijven immers supplementen; een aanvulling op je voeding. Potentiële supplementen voor ons assortiment zullen wederom altijd voorgelegd worden aan de relevante wetenschap. Zo zijn wij vandaag de dag nog bezig met een uitgebreid multivit supplement en een specifiek D3 supplement.  

De juiste dosering  

Naast het uitkiezen van de juiste stofbindingen is het natuurlijk ook van groot belang hoevéél je van een stof binnen krijgt. Zo zal de ene stof pas werken vanáf een bepaalde dosering en wil je van de andere stof weer niet tevéél binnenkrijgen. Sommige supplementen, zoals een vitamine C, worden relatief hoog gedoseerd (denk aan 1000% van de ADH). We kunnen ons voorstellen dat dit oproep doet tot twijfel of vragen. Maar de biowetenschappen, en wij dus ook, staan erachter. Het probleem is dat de ADH niet per se is gebaseerd op een optimum maar eerder een minimum. Wij verwijzen er dan ook vaak naar als de ‘Achterhaalde dagelijkse hoeveelheid’. Besef dat je veel eerder een tekort aan de stof zal hebben dan een overdosis. Daarbovenop kunnen sporters nóg meer baat hebben bij bepaalde stoffen.  

Wij geloven er dus sterk in dat bepaalde supplementen een positief effect kunnen hebben op je gezondheid, maar bekijk altijd goed wat je inneemt.  Vertrouw op de wetenschap, vertrouw op Solid supplements.  

Blog delen via:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

ONS KENNISCENTRUM!

Meer lezen?

Hoe kunnen wij helpen?

E-mail ons je vraag!

FAQ

Veelgestelde vragen

Schrijf een review!